De Adelaar's - Liefde voor Antiek & Vintage Design Livestyle Blog

De Adelaar, an eye for unique finds oftewel, een oog voor unieke vondsten.
Via dit blog willen wij jullie op de hoogte houden van wat wij zoal meemaken en tegenkomen in ons wereldje van het inkopen en verkopen van antiek, retro en vintage design.

 

Lieve klanten, volgers en andere geinteresseerden


2019 was echt een heel heftig jaar voor ons.
We zijn met ons hele hebben en houden verhuisd naar een voormalige basisschool in het dorp Zuiddorpe. 

 

 

 

Ons nieuwe adres is:
Boekweitstraat 10
4574 RJ Zuiddorpe

 

Dat houd dus in ons complete woonhuis plus 2 loodsen vol met handel
Ik hoef natuurlijk niemand uit te leggen dat dat ontzettend veel van ons heeft gevergd.

 

Lees meer...

Wie zoekt die vind 'Salvage Hunters'

 

Drew Pritchard, een getalenteerd antiqair uit Wales. Hij leidt het programma getiteld "Salvage Hunters". In Engeland rijdt hij honderden kilometers op zoek naar voorraden van oude winkels, fabrieken en historische huizen. Hij heeft een speciale energie en talent om daar de unieke stukken uit te pikken voor zijn klanten

Drew Pritchard Salvage Hunters, antique dealer, t.v.
Tegenwoordig steekt hij ook de grens over naar België, Nederland, Italië

Wijzelf zijn enorme fan van zijn programma en zitten bijna dagelijks zijn zoektochten en inkopen te volgen.

Doordat we zelf op het moment in een verhuizing en verbouwing zitten, wat nog wel zeker een jaar zal gaan duren en dus niet veel tijd hebben om in te kopen hebben door zijn programma's te volgen toch elke keer het gevoel dat je zelf ook op pad bent. Er komen herinneringen boven van onze eigen tochten en we maken plannen voor onze toekomstige inkopen.

Lees meer...

We hadden eens zin in een 'lazy sunday' in Antwerpen. De winkels waren open op de 1ste zondag van de maand en we hadden een tip gekregen van een collega om eens het werk van de Gentenaar ROA te gaan bekijken in de 'At The Gallery' aan de Leopoldstraat 57.

Jan van den Adel bij ROA Antwerpen

 

Waar je trouwens ook niet moet vergeten naar de exotische plantentuin 'Den Botaniek'te gaan.

Als je in de parkeergarage van de stadsschouwburg parkeert loop je er zo naartoe. Je zit daar ook vlak bij de winkelstraat de Meir en de luxe winkels aan de Schuttershofstraat en de Hopland. Ene... vergeet ook niet om even bij de Stadsfeestzaal naar binnen te lopen. Helemaal gerestaureerd enkele jaren geleden. Moet je gezien hebben. Ook daar zijn  allemaal aparte winkels in gevestigd.

Als je dan toch bezig bent loop dan ook even de 'The Chocolate Line' op de Meir 50 binnen. Ook al in zo'n mooi historisch pand. Je vergaapt je echt aan het interieur.... neem dan ook even een high tea met allerlei lekkers op choco gebied.... niet te doen.

Maar.. even terug komen op ROA.. ik kende zijn werk wel uit het verlaten dorp Doel aan de Schelde waar hij enkele unieke stukken heeft geschilderd en was benieuwd naar zijn kleiner formaat werk.

ROA Doel

Lees meer...

Het zal vast niet bij iedereen bovenaan het lijstje staan van dingen die in Londen bezocht moeten worden maar dat zou ik toch zeker doen. Een juweel in het centrum van Londen, echt een plek om tot rust te komen. Het is er beslist niet druk en soms loop je alleen in deze grote kamers, je waant je terug in de tijd.

 

 

wallace collectie 2

wallace collectie hertford house

 

wallace collectie hertford house  wallace collection hertford house

 Er is een grote variëteit te zien; schilderijen (veel Hollandse en Italiaanse), wapens, meubels,  lampen, spiegels, porselein, sieraden, standbeelden, kleine kunstwerkjes en bronzen uit geheel Europa en Azië.  Het meeste uit omstreeks 1700-1800-1900, dus je kunt jezelf er nog goed mee identificeren.

  interieur van de wallace collectie  wallace collectie hertford house

Lees meer...

Gent is een rustige, gemoedelijke stad en zo ook zijn brocanteurs.
Dat valt me elke keer weer op. In andere steden zijn ze vaak wat harder, zakelijker en tijd is geld. In Gent niet hoor, altijd tijd voor een praatje, liefst met een drankje en een hapje, echte Bourgondiërs dus!

Ze kennen elkaar ook allemaal, ze zijn geen concurenten van elkaar, nee...... het zijn collega's en vrienden van elkaar.

Het liefst kopen ze ook nog eens dingen samen in om zo ook de winst samen te kunnen delen. Hoe vaak is het niet voorgevallen dat we naar de prijs van een object vroegen en dan kregen we te horen:  even die en die bellen want dat hebben we samen ingekocht.Dat zie ja alleen in Gent.

 

Nu zijn er sinds januari 2 zeer unieke handelszaken verdwenen.
Eéntje komt er gelukkig ten tijde van de Gentse Feesten dit jaar weer terug.

En dat is Antiek Depot aan de Baudelostraat 15 met de eigenaren Geert en Lieven.

Antiek Depot, vintage winkel aan de Baudelostraat 15 Gent

Geert kennen we al een jaar of 18, echt een man van zijn woord. Lieven kennen we wat korter maar allebei zeer prettige en zachtaardige mensen met een warm aura om zich heen. Lieven is ook de eigenaar van de mooie speelgoedwinkel aan de ingang van de poort 'Toys & Things'. Mooie verzamel items en nostalgisch speelgoed. Een tip voor als u zelf kinderen of kleinkinderen heeft. Neem ze eens mee naar deze winkel om iets uit te zoeken. Het zal ze altijd bijblijven als een groot avontuur.

Deze winkel blijft tijdens de verbouwingen wel open. Geert en Lieven gaan dus in verkleinde versie door met 'Antiek Depot' na een uitgebreide verbouwing in de zomer van 2016

market-15-baudelostraat-antiek-depot-vintage-winkel

We hebben juist nog een mooie kroonluchter kunnen kopen die als blikvanger in de zaak hing

Lees meer...

Nieuwsbrief

Social Media

facebookpinteresttwitter

Contact

De Adelaar

Boekweitstraat 10

4574 RJ  Zuiddorpe Nederland

M: +31(0)650211550

T: +31(0)115823011

E: shop@antiek-design-vintage.nl